неделя, 7 септември 2014 г.

Хитринки за организиране на дома

Понякога малките хитринки за организиране на големите и малки неща у дома могат да ни спестят доста главоболия и загуба на време и нерви. Ето и няколко такива съвети събрани от най-добрите декоратори-домакини за организиране на домашното пространство и изобщо ежедневие. Когато купувате кош за дрехи за пране не се хвърляйте към най-евтиния вариант, а подберете най-добрия, който трябв ада включва метална или стабилна рамка и няколко отделения за цветното и бяло пране. Във всеки дом най-често се губи един от чорапите и така другия става неизползван. Обикновено загубения чорап се намира след известно време или при пролетното почистване, така че можете да си направите закачалка за единични и загубени чорапи, която да закачите на гърба на вратата на килера, например. А сгъването на кърпите също може да ви спести доста пространство в самия гардероб. Ако сгъвате кърпите на три вместо на половина ще спестите много повече пространство, защото ще можете да добавите още една колона с кърпи, така гардероба ви ще изглежда още по-подреден. Това се отнася и за одеялата и спалното бельо както и за всяко по-обемисто нещо в гардероба ви. Колкото и качествено спално обзавеждане да имате подреждането и реда в гардероба и под леглото зависи от вас. Под леглото може да съхранявате дрехите, които са извън сезона като не забравяйте да прочиствате гардероба си поне два пъти в годината.
В кухнята или в коридора сложете висящ органайзер с джобчета, където можете да съхранявате пликчета, щипки, пазарски чанти и подобни неща, които обикновено се чудим къде да напъхаме. А ако банята ви е твърде малка, за да побере цялата козметика, която ползвате, а в същото време не искате да претрупвате тоалетката отгоре, то сложете органайзер и на вратата на гардероба, където можете свободно да подредите всички козметични джаджи. Често най-пренебрегваното пространство у дома е това зад интериорните MDF врати, което обикновено стои празно и трупа прах. А там можете да монтирате закачалки и държачи за връхни дрехи, изсушаване на кърпи, подправки, лавици с буркани със сладко, торбички с билки и чайове и т.н. според това зад коя врата се намират. Хладилника и всичко, което е в него също можете да организирате като закачите лист с химикал на врата, така че всеки, който изпие последната чаша сок или изяде последния плод да записва в листата за следващото пазаруване.

Бижутата също заслужават вашето внимание и грижи. Ако често сменяте огърлиците и нямате много място да ги съхранявате в кутии за бижута и време да търсите подходящата всяка сутрин според тоалета, то монтирайте кукички по някоя закачалка за дрехи и ги провисете там, или си направете рамка-пано с бижута на стената до тоалетката или гардероба. Използвайте всяка идея и място, за да организирате по най-добрия, лесен достъпен и красив начин дома си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар