четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Млечнокиселите бактерии и каква е тяхната полза?


Млечнокиселите бактерии и каква е тяхната полза?

Нашата страна е световно известна с киселото мляко, но не е истина, че нe можем да направим добра реклама на света, така, че да изнасяме в големи мащаби висококачествено такова. Киселото мляко, съдържа живи млечнокисели бактерии, и други киселомлечни продукти. Всички те имат благотворно влияние върху здравето и спадат към пробиотиците. Те са продукти, които в състава си съдържат живи микроорганизми, оказващи полезен за здравето ефект. Не напразно се препоръчва при прием на антибиотици, да се комбинират и с вид пробиотик и витамини. Млечнокиселите бактерии имат много силна антимикробна активност, като по този начин потискат размножението на вредните микроби в храната и червата. Днес вече спокойно можем да направим доставка на мляко и други важни хранителни продукти по домове, Интернета е голяма сила и удобство.

Всяка една храна попадайки в нашето тяло въздейства по определен начин. Важно е да знаем кои са полезните витамини и минерали, с които да даряваме своят организъм. Млечнокиселите бактерии подобряват храносмилането, също така успешно стимулират перисталтиката на червата и помагат при запек. Благодарение на всичките налични бактерии, намиращи се в киселото мляко, се подобрява и засилва имунитета, свръхчувствителността и алергиите към лактоза дори могат да намалеят. Млечнокиселите бактерии намаляват риска от атеросклероза. Това става така тъй като под действието на бактериите се понижава холестерола в кръвта. Средата, в която живеем е от жизнено значение за здравето ни. Всички заобикалящи ни препарати за почистване по един или друг начин биха могли да влияят, ако те не са качествени. Хубаво е да определим няколко модела, от които сме установили, че не ни действат неблагоприятно. Сигурно сте чували, че се извършват постоянно опити и ексpерименти върху животни, благодарение на които е установено, че тези бактерии намаляват количеството на канцерогенните вещества и ензимите в правото черво. Във всеки един организъм се извършват много процеси. При ферментационните такива, които са предизвикани от млечнокиселите бактерии, от самите белтъци на млякото се образуват биоактивни пептиди. Установено е, че те понижават кръвното налягане. Друга полза от тях е, че стимулират имунитета и намаляват образуването на кръвни съсиреци. Всеки един организъм има нужда от калции, а благодарение на млякото и млечните продукти, ние можем спокойно да си ги набавим.  Прясното мляко е алкално и неутрализира киселините. Бактериите в млякото потискат развитието на микроорганизмите в устната кухина. Вие колко често консумирате мляко? Опитвате ли се да приготвяте различни ястия с него? Как се чувствате след като сте изяли една кофичка с кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар