четвъртък, 19 декември 2013 г.

Усамотението на остров




Усамотението на остров

Психолозите смятат самотата като едно преживяване, с което повечето от нас могат да се идентифицират , то е травмиращо за голяма част от  хората. Те смятат ,  че хората в действителност могат да преживяват 2 вида самота, а именно емоционална и социална.
Ако един човек е по - социално самотен, то тогава той не се чувства в хармония с другите, и няма как да се  чувства част от приятелска група или дори е с  усещането, че няма нищо общо с хората, които го заобикалят и се е събрал. Но самотата може да бъде оценена и позитивно, тоест тя да бъде  като усамотение, което знаем че е нужно в даден момент на всеки един от нас. Често  другите хора те претоварват със своите  брътвежи, различните си претенции, с вниманието, което изискват. И точно тогава наистина ти се иска да избягаш на някой пуст остров или дори използваш  
оферти за ранни записвания до дадена дестинация.
Хората, които са заети с вид творчество или са избрали да се занимават с  артистични професии, се научават да ценят моментите, когато са сами, не като самота. Точно в  такъв период на усамотение те работят  в /у  дейности, които ги развиват , успяват да обогатят културата си, често четат книги, или слушат музика, тогава е момента да обмислят нови идеи. Планират реализирането на нови проекти или пътувания записвания заКушадасъ и къде ли не по целият свят. Много изявени личности са достигнали до прозренията си в периоди на усамотение.  Периодите, в които човек може и иска да бъде сам, са тези моменти  когато могат  да бъдат едно изцеляващо преживяване. Голяма част от  хората се страхуват от това да останат сами и разглеждат усамотението като някаква страшна стигма и отрицателно преживяване. Но за тези, които не се страхуват да бъдат на самотен остров, то има варианти да закупите един мечтан такъв.  Цели  460 са обявените острови, които са  за продан в един от най-големите имотни сайтове. Поради  и момент на  криза, цените им в момента бележат висок  спад от около 25%. За сумата само от 572 хил. долара можете  да закупите остров в Швеция, който е разположен в езерото Mjörn. Неговата къща разполага с 5 спални и разбира се  баня и е с  130 кв. м площ. Ако това не отговаря на вашите изисквания то за близо 2 млн. долара може да сте  собственик около Ню Йорк, разположен на 5260 кв. м. Цялото това имение,  е построено във Викториански стил има 10 спални .

Няма коментари:

Публикуване на коментар