понеделник, 23 февруари 2015 г.

Какво влияе на настроението ни? Кои храни да избираме според цвета им?




Какво влияе на настроението ни? Кои храни да избираме според цвета им?
Всяко едно изказване, поглед, случка, влияе на настроението ни. Всичко това се отразява негативно върху тялото и най вече на здравословното ни състояние. Голяма роля има както цветът на мебелите и стените, то така и цветът на приготвените ястия. Благодарение на богатото изобилие от храни, всеки може да сътвори цветова гама, която да е способна да прави чудеса. С вече добре организираните хранителни стоки-доставка, която може да се извърши по всяко едно време, всеки един от нас може да приготви кулинарен шедьовър. Много специалисти са се захванали да изследват как влияят цветовете на нас когато видим едно ястие. С правилно подбрани цветови нюанси на храната и обстановката подобряват апетита и цялостното храносмилане.
На скоро няколко учени от Полша, направили изследване с обикновени за човешкото око хранителни продукти, които били променени с помощта на осветление в други цветове, които реално няма в природата. Малките грахови зърна , станали на червен хайвер, а доставка на месото придобило сивкав цвят и много др. Били избрани хора, които вече с а поогладнели, но интересното в случая е,че почти никой не докоснал ястията, а тези, които се престрашили почувствали, че им става лошо. Това довело до крайният резултат от изследването, че за да се подобри апетитът и усвояването на храната, съдовете също е нужно да бъдат в цвят като червен, оранжев или жълт, за да се доставя по - голямо удоволствие. Съдове, които са в цвят син, черен са за тези хора, които искат да  отслабнат. Необходимо е да се хранят и на по лека светлина. Цветът на храната играе съществена роля. Червените храни приповдигат настроението, помагат и в борбата с депресиите. Оранжевият цвят, подобрява храносмилането. Тези храни съдържат бета каротин. Медът, пъпешът и всички плодове и зеленчуци подобряват настроението. При проблем с корема, решението е повече грозде, което помага за болките в стомаха и подобряват зрението и имунитета. Зелените плодове и зеленчуци съдържат витамини от групата В, А, С, К, Е, калий и фолати, лутеин. Вареният ориз, картофите както и млякото са богати на въглехидрати. Имунната система на всеки човек през зимният период от година се нуждае от допълнително подкрепа. Затова е добре да изберете комбинация от пиене на витамини и консумацията на такива от всички полезни хранителни стоки. Хранете се с пълноценна храна, даваща достатъчно витамини. Кои храни предпочитате да консумирате? Цветът влияе ли на избора ви? През зимата хапвате ли достатъчно плодове?

Няма коментари:

Публикуване на коментар