вторник, 24 март 2015 г.

Изкуствените оцветители днес




Изкуствените оцветители днес

Важно е да уточним, че всички оцветители, които се употребяват в наши дни са от клас химикали, които причиняват рак. Това беше причината, в целият свят да се направят забранителни разпоредби за употребата им в хранително-вкусовата промишленост. Вредата, която причиняват е преди всичко върху децата, тъй като те много по- лесно биват привлечени с ярките цветове, които се получават от производителите. Макар и медицината да се развива и да има стволови клетки на изгодни цени, то и производството на храни, които водят до нуждата от лек след това не спират да се създават. Тогава тук изниква въпроса, кой е виновен? Децата са нашето бъдеще. Всички тези използващи химикали нападат не само като ги поглъщаме, а и  те са навсякъде около нас,  в обикновеният натурален сок, в газираните напитки, както и в ароматизаторите, които пръскаме  в домовете си и офисите, химикали има в омекотителите за пране, в шампоаните, които използваме почти всеки ден, в различните кремовe и битова козметика. Може да не вредят веднага, но с годините бавно и постепенно се отразяват върху тялото ни и нашето здраве съответно. Здравните проблеми свързани с токсичните химикали, които постоянно биват добавени в нашите хранителни продукти, козметика и почистващи препарати ни вредят. Хубаво е да предвидим съхранение на стволови клетки, които биха помогнали при нужда на нашите деца.

Хората консумират непрекъснато преработени храни. Храни, които са с високо съдържание на мазнини. Според редица учени, които извършват постоянно различни изследвания в тази насока, нездравословният начин на хранене е основна причина за смъртните случаи, причинени от сърдечно-съдови заболявания. Все по честата употреба на мазнини водят и до инфаркти и до инсулти. В развита страна каквато е Ирландия, количеството на приемани мазнини от възрастните хора силно надхвърля препоръчителните норми, а приемът на здравословни мазнини е ограничен.  Тук става дума за мазнини от два вида. Едните са мононенаситени, те подобряват показателите на холестерола в кръвта, а това намалява вероятността от сърдечно-съдови заболявания. Такива мазнини може да дадете на организма си с консумацията на ядки, качествен зехтин  и авокадо.  Другият вид са полиненаситените мазнини. Те се съдържат в масла и продукти от растителен произход. Важно е да уточним, че наситените мазнини са вредни за организма. Някои храни могат да стимулират познавателните функции и подобряват паметта. Други имат унищожителен ефект върху мозъка и диетолозите съветват да ги консумираме умерено. Вие какви мазнини употребявате най- често когато се храните или приготвяте храната си? Четете ли опаковките и съдържанието на пакетираните храни? Какви плодове и зеленчуци предпочитате да купувате?

Няма коментари:

Публикуване на коментар