петък, 12 юни 2015 г.

Подгответе децата за детската градина. Как да стане това?




Подгответе децата за детската градина. Как да стане това?
В някои случаи има дечица, които тръгват на детска градина или ясла с голямо желание и вълнение, бързо се вписват в обстановката и лесно приемат промяната. Но има и такива деца, за които яслата е голямо предизвикателство. Ако ние сме подготвили предварително децата си, то и в по-голяма възраст за образователен център степ бай степ или друг избран, който е за езици или спорт, децата ще ходят с желание. Обикновено те са по-срамежливи и по-затворени дечица с изключително чувствителна натура. В следните няколко стъпки можем да накараме детето да се отпусне и да приеме новите обстоятелства по-леко и лесно.

От голямо значение е да изберете яслата и след това езика, било то английски, френски или немски за деца в Гоце Делчев, за да се чувстват децата ви сигурни. Проучете как се грижат за децата както и възпитателите, които работят там, отидете един ден и наблюдавайте как се грижат за децата. Повечето родители са категорични в избора си на ясла, но по-важното е да видите как ще се чувства детето на новото място. Избирайки частната ясла по-добре имайте в списъка поне 3 ясли из които да разведете детето и то само да си избере къде се чувства най-добре. При другия вариант – държавната ясла, повечето родители са категорични поради финансови причини, но може да се замислите и за полудневна частна ясла като начало, ако детето ви е по-чувствително и притеснително, за да избегнете стреса от оставянето.
Запознайте се с възпитателите от групата на вашето дете и се опитайте да поддържате връзка и контакт с тях. Това ще ви помогне да бъдете винаги в крак какво се случва с детето ви през деня. Преди да заведете детето си за първия му ден е по-добре да се попитате за ден на отворените врати, за да видите и вие и детето учебното заведение от вътре и подробно.  Така и вие и детето ще сте по-спокойни за това, което предстои. Ако можете прекарайте няколко дни или седмица в полудневни занимания с детето на място, за да свикне и то с новата обстановка, новите хора и всичко ново без вас. Бъдете оптимисти за това, което ви очаква – това е най-важното, когато става въпрос за тръгване на детска ясла. Всяко ваше безпокойство се предава на детето, така че дори да имате някакво е добре да не го споделяте с него и да не го настройвате тревожно. Опитайте се да вмените на детето си, че яслата е ново забавно място, пълно с много деца и игри. Според вас едно дете от каква възраст е добре да започне да учи чужд език?

Няма коментари:

Публикуване на коментар