петък, 26 юни 2015 г.

Важни стъпки към развитието на детето




Важни стъпки към развитието на детето
Знаете ли кога детето ви се глези и кога наистина има нужда от внимание? Има една възраст около 2 – 2,5 годинки, когато детето започва да се глези и се научава да манипулира родителите. Ако искате да имате подредено и спретнато дете, което да не мрънка и да не се тръшка за всяко нещо, което не е получило започнете да го възпитавате от малко. Когато още от бебе му показвате, че във вашия дом се държи на реда то започва да попива тази информация. След всяка игра приберете играчката на място и вземете следващата. Важно е да му покажете, че в дома си то трябва да е подредено.
Понякога играчките се съхраняват в някой голям кош, който се изсипва на земята и играта започва. Тогава не можете да връщате всяка играчка преди да вземете друга, но можете да накарате детето да я пуска в коша след като се е наиграло с нея като част от играта. По този начин ще му втълпите ред без да е необходимо да му се карате. Ако детето е вече по-голямо и не възприема толкова лесно такива навици, не му се карайте и не му викайте. Изходът е да му кажете, че няма да вечеря или да гледа детско докато не си подреди играчките. Или пък, че ще му изхвърлите всички играчки, които не са подредени. Ако не ви послуша направете, че я изхвърляте играчката и я приберете някъде на тайно място. В детето се натрупва стрес и може да се появи нощно напикаване или други неприятни реакции за децата. За това бъдете внимателни, когато заплашвате с подобни страшни герои. Все повече родители предприемат веднага след раждането на детето им и съхранение в банка застволови клетки, за да подсигурят бъдещето му. Вие бихте ли го направили?Или вече сте го сторили? Какво знаете и какво е вашето мнение за  стволовите клетки и имат ли те по масово разпространение като съхранение сред българите?
Помислете как да направите подреждането като част от играта, за да не се създава излишен стрес в детето. Другото важно нещо е да подреждате след всяка игра, а не чак на края на деня. Тогава самото дете е вече изморено и няма да можете да го залъжете, че е част от играта при положение, че го практикувате чак в края на деня. По този начин децата не се натоварват с неприятни задължения за дълго време, а и се научават на ред и дисциплина от малки. Помислете как да направите подреждането като част от играта, за да не се създава излишен стрес в детето. Другото важно нещо е да подреждате след всяка игра, а не чак на края на деня. Тогава самото дете е вече изморено и няма да можете да го залъжете, че е част от играта при положение, че го практикувате чак в края на деня. С възпитание да се подреждат играчките след игра децата не се натоварват с неприятни задължения за дълго време, а и се научават на ред и дисциплина от малки. Вие какво искате да бъде вашето дете?

Няма коментари:

Публикуване на коментар