неделя, 9 март 2014 г.

С какво да започнем обзавеждането за спалнята ни?

Спалнята изглежда една от стаите, които се обзавеждат най-лесно, но всъщност в последствие не се оказва така. Има някои неща, които трябва да преценим още в началото, преди да тръгнем да избираме мебелите ни за новата ни спалня, за да я превърнем в една от най-уютните стаи за релаксация, а не просто стая, в която са натъпкани мебели.
С какво да започнем? Всяко начало свързано с интериорния дизайн започва с ролетка, лист и химикал. Измерете добре стаята, както и всяка една конструктивна характеристика като позиционирането на врата към балкона, интериорната врата, ако има чупки и ниши също. След това на листа хартия нахвърляйте набързо измереното и преценете къде е най-добре да позиционирате всяка една част от спалнотообзавеждане в стаята, така че да може да минавате свободно, стаята да остане добре осветена от дневна светлина и гардероба да е така позициониран, че да не захлупва пространството. Често спалнята е най-подценяваната стая и най-малката в жилището, но нашата цел е така да съобразите нещата, че да направите от тази стая едно наистина прекрасно местенце за релаксация след тежкия работен ден.
Ако имате голямо антре помислете дали не можете да изнесете голям гардероб или вграден точно там, за да освободите повече място в спалнята си. За дребните неща като бельо, чорапи, тениски и потници можете да позиционирате един скрин в спалнята. По този начин доста ще олекотите обзавежаднето за спалнята ви и ще добавите ефирност и пространство. Помислете и за завесите, едни ефирни завеси също увеличават пространството и светлината през деня, а по-плътните завеси или щори ще ви осигурят приглушена светлина, когато искате да се наспите добре.

Време е да помислите и за вида легло – дали рамката на леглото да бъде по-компактна или предпочитате по-обхватен дизайн. Изборът на секция около главата на леглото може да ви спести пространство като събере доста вещи и в някои случаи това може да е по-добрия избор пред нощни шкафчета. Но в такъв случай е добре да не слагате  дребни вещи над главата си, които евентуално биха паднали върху вас при земетресение. Макар и да не сме земетръсна зона, у нас се случват големи земетресения през определен период от време. И накрая, след като определим най-важните параметри на спалнята ни е важно да направим последната крачка при избора на качественоспално обзавеждане, а именно матрака и възглавницата. Доста хора подценяват избора на матрак, но това е предмета във вашия дом, на който релаксирате цяла нощ, за да съберете сили за новия ден. Удобния матрак ще ви осигури добър сън, но е важно да бъде съчетан с ергономична възглавница, за да не получите познатите схващане на врата, с които се събуждаме понякога без да знаем причината. А причината е точно не добър матрак и лоша възглавница!

Няма коментари:

Публикуване на коментар