понеделник, 31 март 2014 г.

Как да обновим вратите у дома?

Когато у дома вратите са вече доста остарели или просто са скучни и едноцветни можем да направим нещо, за да ги обновим и да изглеждат по-стилно или най-малкото по-интересно. В зависимост какъв вид са ни вратите можем да приложим различни техники, за да ги направим оригинални и да впечатлим нашите гости, както и да освежим дом ни.
Определено е важно как изглежда вратата, която ни въвежда в дадено помещение, защото именно тя е лицето на помещението. За това преди да решим коя от техниките да приложим е добре да помислим какво впечатление искаме да оставим у този, който влиза в стаята ни. Ето и няколко метода и техники, които предлагаме на вашето внимание:
-          Фолио – това е най-лесния и бърз начин да обновите една повърхност било то врата или плот. Удобното е, че лесно се чисти, лесно се полага и може да е доста ефектно. Но може да направите още по-интересна вратата с фолиото като изрежете фолиото по фигурите, които са на него. Така може да стане ефект „дантела“ или не правилен линеен завършек. А може и да залепите фолиото частично върху част от вратата според фигурите и шарките на фолиото.
-          Ако имате малко повечко време и ентусиазъм можете да използвате древната техника Декупаж, за да обновите и освежите интериорните MDF врати – за това ще ви трябва бяла или друга светла боя и красиви салфетки от които да изрежете апликациите. Добре е първо да откачите вратата, да я минете с боя докато се покрия плътно или пък оставете следите от четката да се виждат във винтидж стил. След това изрежете фигурите от салфетките и изберете къде да ги залепите. Накрая минете с лак, за да покриете добре вашето произведение. Този стил е много ефектен и изключително свеж, използва се за много различни предмети предимно дървени.
-          Старата холна врата с голямото стъкло – на пръв поглед изглежда трудно за обновяване и за прилагане на някаква идея за освежаване и промяна. Но не бързайте да се отказвате – потърсете боя за стъкло, по възможност вземете няколко различни цвята и започнете да сътворявате вашия шедьовър. Тази идея е подходяща за всякакви врати за интериора, които имат и стъклена част. Разбира се, попитайте за покриващ лак, за да не паднат боите при първото бърсане на праха.

Съчетаването на няколко стила и техники може да е прекрасна идея и да отвори още повече пространството във вашия дом. А ако видите, че нещата се получават, но вратите в дома ви свършват тогава можете да се насочите към входнатаврата на дома си. Освен отвътре можете да я изрисувате и отвън. Има невероятни идеи на такива изрисувани врати на етажната собственост във вид на градинка с цветя, животни и каквото фантазията ви роди. Ако не сте от най-изявените художници можете просто да извадите няколко шаблона на тревички, цветя, животни и каквито предмети искате да добавите в общата картина. Гаранция, че всеки, който се спре на етажа ви ще се усмихва от сърце на вашето произведение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар